Q.1) For which of the following state did the Union Rural Development Ministry has sanctioned more than Rs. 700 crore for 43 roads and 15 bridges under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana (PMGSY)?

a) Madhya Pradesh

b) Arunachal Pradesh

c) Rajasthan

d) Maharashtra

e) Gujarat

Q.2)Who released the book India 2018?

a) Sushma Swaraj

b) Rajnath Singh

c) Venkaiah Naidu

d) Suresh Prabhu

e) Smiriti Irani

Q.3) Who will represent India for the Kabul Process Conference, which is aimed at discussing security and political issues in Afghanistan?

a) Vijay K Gokhale

b) Subrahmanyam Jaishankar

c) Sebastian Kurz

d) Daniel Mitov

e) Anders Samuelsen

Q.4) RBI raises currency derivative trade limit to USD___million.

a) 150

b) 130

c) 100

d) 180

e) 200

Q.5)Which of the following bank can now create a unique UPI ID to carry out transactions through the Google Tez app?

a) State bank of India

b) IDBI bank

c) UCO bank

d) HDFC bank

e) Canara bank

6)Name the bank that had announced its partnership with Ripple, the enterprise blockchain solution for Global Payments, to facilitate payments into and out of India?

a) State bank of india

b) IndusInd Bank

c) Standard Chartered bank

d) Union bank

e) Indian bank

Q.7) who was the first Pakistani woman to climb Mount Everest?

a) Malavath Purna

b) Ratnesh Pandey

c) Nick Talbot

d) Arunima Sinha

e) Samina Baig

Q.8) Who won the Sportsman & Comeback of the Year 2018 awards at Laureus?

a)Roger Federer

b) Rafael Nadal

c) Stan Wawrinka

d) Novak Djokovic

e) Marin Cilic

Q.9) The official mascots for the PyeongChang Winter Olympics 2018 were_____

a) Magique and Hodari

b) Amik and Roni

c) Misha and Schneemann

d)Soohorangand Bandai

e) Hidy and Howdy

Q.10) Which of the following country topped the list in Olympic Winter Games, held in Pyeongchang, South Korea?

a) Germany

b) Canada

c) Norway

d) Netherland

e) North Korea

Q.11) Indian Greco Roman Style Wrestler Rajender Kumar won Bronze Medal in Senior Asian Wrestling Championship. Whom did he finally defeated to win the bronze medal?

a) Javokhir Mirakhmedov

b) Harpreet Singh

c) Anil Kumar

d) Hossein Nouri

e) Behnam Mehdizadeh

Q.12) Who was the 69th pontiff of the Kanchi Mutt, passed away on  in Kanchipuram, Tamil Nadu?

a) Adi Shankaracharya

b) Indirabetiji

c) Chandraswami

d) Sadguru Sivananda Murthy

e) Jayendra Saraswati

Q.13) Kanakalata Mohanty, the noted author has passed away recently. She was associated with which language?

a) Telugu

b) Tamil

c) Bengali

d) odia

e) Bodo

Q.14) What is the theme of the National Science Day, celebrated on February 28 2018?

a) “Science and Technology for a sustainable future.”

b) “Connect Activity Pack”.

c) “Science& Technology for Specially abled Persons”.

d) “Be the change: Unite for a better internet”.

e) “Technology for inclusive and sustainable growth”.

Q.15) Who served as the 4th Prime minister of india?

a) Rajiv Gandhi

b) Lal Bahadur Shastri

c) Indira Gandhi

d) Morarji Desai

e) Charan Singh

Q.16) who had been appointed as theUNDP goodwill ambassador?

a) Cate Blanchett

b) Kristin Davis

c) Priyanka Chopra

d) Anne Hathaway

e) Samina Baig

Answer Key

1) b

2) e

3) a

4) c

5) a

6) b


8) c

9) d

10) c

11) a

12) e

13) d

14) a

15) d

Click here to view Previous Current Affairs Quiz