1) Which state will be the second State to have a flag after Jammu and Kashmir?

a) Maharashtra

b) Gujarat

c) Karnataka

d) Rajasthan

e) Punjab

2) Who is the governor of Karnataka?

a) Vajubhai Vala.

b) S. L. Narasimhan

c) D. Mishra

d) Mridula Sinha

e) Acharya Dev Vrat

3) According to which of the following report Mumbai’s Chhatrapati Shivaji Maharaj and Delhi’s Indira Gandhi international airport emerged as world’s best airports?

a) 2020 Census Planning Survey

b) Global passenger survey

c) Report of Organization

d) Travel to Work Survey

e) Travel Activities and Motivation Survey

4) Government of Telangana launched _______ in Hyderabad for women entrepreneurs.

a) Rashtriya Mahila Kosh

b) Rajiv Gandhi Scheme

c) Mother and Child Tracking System

d) WE- Hub

e) Indira Gandhi Matriva Sahyog Yojana (IGMSY)

5) Multilateral naval exercise called MILES-18 began in______

a) Andaman

b) Ireland

c) Sumatra

d) New Guinea

e) Borneo

6) Which of the following country successfully launched a hypersonic missile which is called “an ideal weapon”?

a) Austria

b) Australia

c) Russia

d) Romania

e) Qatar

7) Name the e-commerce giant Received SEBI nod as registered Investment Adviser?

a) Fino Pay Tech

b) India Post

c) Airtel M Commerce Services Limited

d) National Securities Depository Limited

e) Paytm

8) Who is the Chairman of SEBI?

a) T.S Vijayan

b) Ashok Kumar Mathur

c) Ashok Chawla

d) Muhammad Mustafa

e) Ajay Tyagi

9) Who has been given additional charge of the Civil Aviation Ministry, a day after the resignation of Ashok Gajapathi Raju?

a) Suresh Prabhu

b) Rajnath Singh

c) Arun Jaitley

d) Nirmala Sitharaman

e) Sushma Swaraj

10) Delhi youngster Tejaswin Shankar smashes national record to book CWG ticket. He belongs to which of the following Sports?

a) Cricket

b) Badminton

c) Boxing

d) Climbing

e) High Jump

11)______ regained the Sultan Azlan Shah Cup title after overcoming England 2-1 in the final, In the final at Ipoh, Malaysia.

a) Australia

b) Zimbabwe

c) United Arab Emirates

d) Pakistan

e) New Zealand

Answer Key:

1) c

2) a

3) b

4) d

5) a

6) c

7) e

8) e

9) a

10) e

11) a