IBPS CLERK MAINS 2017 – ENGLISH LANGUAGE DAY 10

Dear Banking Aspirant,

The Start of the new season has flourished and we hope this year will provide you with the best results through your hard word and determination. The previous year ended with the Specialist Officer Exam and since this Clerk notification came in the previous year , this exam pertains to the year 2017, even though the mains exam happen in a different year. English Language being the most difficult section to crack in the recent exams, your preparations should have a dedicated one for this particular section. Also these questions and the topics which are being asked will help you to crack the IBPS CLERK MAINS EXAM 2017. Today solve some New Pattern Error Spotting Questions which will be useful for your Mains Preparation.

As you all know the difficulty level of the exams that happened in the recent days are in a different level and one needs to constantly prepare to ace the exam and to achieve their dreams. The level of difficulty increases for each exam and there is no turning back for the easier level questions (some of the exams in the lower level cadre had easier questions because, the level of the exam is exactly like that). So to crack the exam and to be the best , you have to study for the exams in an exemplary way and lot of dedication has to be put to achieve this.

We have been providing Exam Planners for various exams and now due to constant feedback to start a new series for the IBPS CLERK MAINS EXAM 2017 which happens on 21st January, 2018 we have started a Exam study Planner to battle the IBPS CLERK MAINS EXAM 2017. Since the struggle for the final place in the list of selected needs bigger preparations, we hope this will help you to achieve the same. We have also provided Quantitative Aptitude , Reasoning Ability, English Language , Current Affairs and Static GK in the planner, so that this will be helpful for the candidates who are preparing for the IBPS CLERK MAINS EXAM 2017.


IBPS CLERK Mains 2017 Study Planner

ENGLISH LANGUAGE – DAY 10

Time: 20 Minutes

Topic :Jumbled sentence (old)


Jumbled sentence (old)

D.1-5): Rearrange the following six sentences marked as (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A) Fossil hunters have dated a tranche of jaw, tooth and skulls, unearthed at different periods since the 1960s, from a cave in Jebel Irhoud, Morocco.

B) This discovery pushes the history of human evolution back to at least 3,00,000 years.

C) The pair of research papers reported in Nature suggests that science may have grossly underestimated the age of humanity.

D) These have been proffered as proof of the oldest known humans.

E) Man’s unrelenting quest to chart out the precise pattern of his ancestry got a lightning jolt of excitement this month.

F) Until last month, the consensus was that humans were about 2,00,000 years old.

Q.1) Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?

a) B

b) D

c) F

d) C

e) E

Q.2) Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?

a) F

b) D

c) E

d) A

e) C

Q.3) Which of the following would be the THIRD sentence after rearrangement?

a) D

b) F

c) B

d) A

e) C

Q.4) Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?

a) B

b) A

c) C

d) F

e) D

5) Which of the following would be the SIXTH sentence after rearrangement?

a) C

b) D

c) B

d) A

e) F

D.6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

A) Besides Gable and Leigh, the film had Olivia de Havilland, Leslie Howard, Thomas Mitchell, Jane Darwell, Ward Bond and Hattie McDaniel.

B) During the shooting of the battle sequences, his brother, an agent, brought an English star and introduced her as Scarlett.

C) Not wishing to lose time, he began to shoot the movie.

D) She was Vivien Leigh.

E) Many were called for the audition but not chosen.

F) Selznick created history in choosing the heroine and tested almost everybody who was anybody in Hollywood and elsewhere.

Q.6) Which of the following would be the FIFTH sentence after rearrangement?

a) A

b) D

c) F

d) E

e) C

Q.7) Which of the following would be the FIRST sentence after rearrangement?

a) A

b) D

c) C

d) B

e) F

Q.8) Which of the following would be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement?

a) A

b) D

c) C

d) B

e) F

Q.9) Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?

a) A

b) D

c) C

d) E

e) F

Q.10) Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?

a) A

b) D

c) C

d) B

e) F

D.11-15): In the following questions a sentence is given in five parts. Join these parts in a sequence to find the sentence. The correct order of parts is the answer.

Q.11) A) The need for unpopular, but necessary, decisions

B) The solution to excessive campaign expenditure and

C) A much too focussed eye on the electoral cycle is

D) Better found in persuading political leaderships to develop

E) Self-discipline and to explain to the people

a) BCDEA

b) CADEB

c) DECAB

d) CDAEB

e) EDACB

Q.12) A) Show that the Earth’s magnetic field really

B) Did reverse itself 10 million years ago

C) And have used the new method to

D) Researchers have developed an improved method

E) Of identifying magnetic signals in old geological strata

a) EABCD

b) CDAEB

c) DECAB

d) CADEB

e) EDACB

Q.13) A) The molecules that stimulate taste buds

B) Movements of lips and tongue

C) The function of saliva is to destroy pathogenic bacteria

D) Help in swallowing, serve as a solvent for

E) And aid speech by facilitating

a) EDACB

b) CADEB

c) CABDE

d) CDAEB

e) BCDEA

Q.14) A) From the law firm Mossack Fonseca

B) Dealing mostly with off-shore entities and bank accounts

C) Containing confidential attorney-client information

D) Of more than 11 million documents

E) The Panama Papers leaks in April last year consisted

a) BCDEA

b) CADEB

c) DECAB

d) CDAEB

e) EDACB

Q.15) A) And increasing problems on the waste management front

B) Waste bins exclusively for plastic bottles

C) With the growing demand for bottled water

D) The Make Ooty Beautiful campaign has

E) Chipped in with a project to provide

a) BCEAD

b) CADEB

c) DECAB

d) CBDAE

e) EDACB 


Answer Key:

1) e

2) d

3) a

4) c

5) c

6) b

7) e

8) a

9) d

10) d

11) a

12) c

13) d

14) e

15) b


Aspirants can alternately check the previous day Quizzes from the IBPS CLERK MAINS STUDY PLANNER from the page that is provided below.


IBPS CLERK MAINS STUDY PLANNER – 2017


Candidates can also find such trivial questions and some of the hard questions which are asked in the exams, from our OFFICIAL BANKERSDAILY TELEGRAM GROUP where we share the latest updates about the notifications, questions and reviews &  analysis of the recent IBPS , SBI and other such exams. If you are still haven’t joined in our SUPERGROUP, make sure you don’t miss the trivial questions and enlightenment.


JOIN – BANKERSDAILY TELEGRAM GROUP


Check the Daily updates on various sectors and the recent happenings from our Daily Current Affairs section and also don’t forget to attend the Daily Current Affairs Quiz which is asked based on the Daily Current Affairs section.


Read – Daily Current Affairs 


Attend – Daily Current Affairs Quiz 

 

Share your knowledge with your Friends: