Blood Relation Set 17

For UIIC Assistant 2017

1) Deepika tells Shraddha “Your mother’s father’s own son is the husband of my sister.” How is Deepika related to Shraddha?

a) Sister-in-law

b) Cousin

c) Aunt

d) Data inadequate

e) None of these

2) D is A’s son. C is the mother of P and wife of D. How is A related to C?

a) Father

b) Uncle

c) Father-in-law

d) Data inadequate

e) None of these

3) Pointing to the lady in the photograph, Mrinalini said, “Her son’s father is the only son-in-law of my mother”. How is Mrinalini related to the lady.

a) Sister

b) Mother

c) Cousin

d) Aunt

e) None of these

4) A is brother of R. C is mother of B. M is sister of C. How is M related to B?

a) Nephew

b) Niece

c) Aunt

d) Cannot be determined

5) R is the daughter of Q. M is the sister of B who is the son of Q. How M is related to R?

a) Cousin

b) Niece

c) Sister

d) Aunt

e) None of these

6) Pointing to a photograph of Hari, Vijay said, “The father of his sister is the husband of my wife’s mother’. How is Vijay related to Hari?

a) Brother

b) Brother-in-law

c) Uncle

d) Data inadequate

e) None of these

7) M is N’s brother. S is D’s mother and M’s aunt. How is D related to M?

a) Sister

b) Cousin

c) Aunt

d) Cannot be determined

e) None of these

8) Pointing to a paragraph, Sachin said “She is the grandmother of my father’s sister’s son”. How is the woman in the photograph related to Sachin?

a) Mother

b) Aunt

c) Cousin

d) Cannot be determined

e) None of these

9) P is father of . S is mother of N who is brother of J. B is son of S. C is sister of B. How J is related to C?

a) Data inedaquate

b) Cousin

c) Brother

d) Sister

e) None of these

10) D is brother of B. M is brother of B. K is father of M. T is wife of K. How is B related to T?

a) Son

b) Daughter

c) Son or Daughter

d) Data inadequate

e) None of these

11) Pointing to a woman, Nirmal said, “she is the daughter of my wife’s grandfather’s only child”. How is the woman related to Nirmal ?

a) Wife

b) Sister-in-law

c) Sister

d) Data inadequate

e) None of these

12) X told Y, “Though I am the son of your father, you are not my brother”. How is X related to Y ?

a) Sister

b) Son

c) Daughter

d) Father

e) None of these

13) Introducing Rajesh, Neha said, his brother’s father is the only son of my grandfather. How is Neha related to Rajesh ?

a) Daughter

b) Sister

c) Mother

d) Niece

e) None of these

14) Pointing to a paragraph, Arun said, ‘she is the mother of my brother’s son wife’s daughter. ‘How is Arun related to the lady ?

a) Uncle

b) Daughter-in-law

c) Cousin

d) Brother

e) None of these

15) A boy goes to see a film and finds a man who is his relative. The man is the husband of the sister of his mother. How Is the man related to the boy ?

a) Brother

b) Nephew

c) Uncle

d) Father

e) None of these

16) Lakshmi and Meena were Rohan’s wives. Shalini is Meena’s step-daughter. How was Lakshmi related to Shalini ?

a) Sister

b) Mother-in-law

c) Mother

d) Step-daughter

e) None of these

17) Daya has a brother, Anil. Daya is the son of Chandra. Bimal is Chandra’s father. In terms of relationship, what is Anil of Bimal?

a) Son

b) Grandson

c) Brother

d) Grandfather

e) None of these

18) Anil, introducing a girl in a party, said, she is the wife of the grandson of my mother. How is Anil related to the girl?

a) Father

b) Grandfather

c) Husband

d) Father-in-law

e) None of these

19) A man said to a woman, “Your mother’s husband’s sister is my aunt.” How is the woman related to the man ?

a) Granddaughter

b) Daughter

c) Sister

d) Aunt

e) None of these

20) Introducing Ramesh, Neelam said, “His brother’s father is the only son of my grand father”. How Neelam is related to Ramesh?

a) Sister

b) Daughter

c) Mother

d) Niece

e) None of these

Answers

1. (c) 2. (d) 3. (e) 4. (c) 5. (c)
6. (b) 7. (b) 8. (e) 9. (a) 10. (c)
11. (d) 12. (a) 13. (b) 14. (a) 15. (c)
16. (c) 17. (b) 18. (d) 19. (c) 20. (a)
Share your knowledge with your Friends: