Q.1) 20th Conference of Commonwealth Education Ministers held at__________.

a) New Delhi, India

b) Beijing, China

c) Nadi, Fiji

d) Paris, France

e) Bern, Switzerland

Q.2) With which of the following sector Andhra Pradesh government signed MoU with Us based Auto grid?

a) Health Sector

b) Electricity Sector

c) Science and Technology

d) Agriculture Sector

e) Cyber security cooperation

Q.3) In which of the following State/UT the Indian Navy will host the multi-national MILAN series of exercises?

a) Odisha

b) Punjab

c) Gujarat

d) Daman and Diu

e) Andaman and Nicobar

Q.4) Which State government announced a grant of Rs.100 for the execution of various development works recently?

a) Kerala

b) Madhya Pradesh

c) Maharashtra

d) Punjab

e) Gujarat

5) which of the following state government ties with Microsoft fro technology integration in the field of Education?

a) Andhra Pradesh

b) Telangana

c) Tamil Nadu

d) Karnataka

e) Kerala

6) How much crore investment made by the Energy Efficiency Services Ltd (EESL) in Andhra Pradesh for the development of energy efficiency and renewable energy?

a) 2730 crore

b) 3730 crore

c) 4320 crore

d) 3520 crore

e) 3250 crore

7) What is the theme of 20th conference of the Commonwealth Education Ministers 2018?

a) Linguistic diversity and multilingualism count for sustainable development

b) Quality Education for Equitable Development

c) Performance, Paths and Productivity

d) Sustainability and Resilience: Can Education Deliver?

e) None of these

8) Who has been elected as a new deputy Prime Minister of Australia?

a) Barnaby Joyce

b) Michael Hauven

c) Michael McCormack

d) Michael Cormann

e) Michael Kors

Q.9) In Which of the following country the 69th Strandja Memorial Boxing tournament held?

a) Sofia, Bulgaria

b) Sochi, Russia

c) Beijing, China

d) New Delhi, India

e) Hamburg, Germany

10) Name the two people who win the gold medal in the Strandja Memorial Boxing tournament held at Sofia, Bulgaria?

a) Vikas Krishna, Mary Kom

b) Seema Poonia, Amit Panghal

c) Gaurav Solanki, Marykom

d) Amit Panghal, Vikas Krishnan

e) Vikas Krishna, Seema Poonia

11) Which country will host the International Conference on Sustainable Biofuels, ICSB 2018?

a) India

b) Brazil

c) Canada

d) Nepal

e) China

Answer Key

  1. C
  2. B
  3. E
  4. D


  1. B
  2. D
  3. C
  4. A
  5. D
  6. A

Click here to view Previous Current Affairs Quiz