Approximation for Bank Examinations – Set 3

Dear bankersdaily Aspirant,

here we are providing approximation questions for your Practice for bank exams. In recent times, there is a most chance to ask Approximation instead of simplification. Try to solve this 10 questions in 5-6 Minutes

What approximate value should come in place of (?) in the following questions:

Q.1)

a) 90

b) 102

c) 53

d) 71

e) 21

Q.2) 12121.21-1212.12+121.212+212.12=?+12.1212

a) 11230

b) 14156

c) 12230

d) 11504

e) 11543

Q.3) 23% of √1628+(95% of 1432.39)×√166

a) 17690

b) 17896

c) 17543

d) 17409

e) 17430

Q.4) √968.18×4.09÷14.97=?

a) 3

b) 10

c) 8

d) 21

e) 1

Q.5) (2398.54+429.43-325.98)÷√749=?

a) 54

b) 79

c) 31

d) 65

e) 93

Q.6)

a) 1232

b) 1298

c) 1276

d) 1225

e) 1209

Q.7)  243.43×38.78% of 128.93-34.76=?

a) 12879

b) 12187

c) 12115

d) 12280

e) 12143

Q.8) 198.65×126.45÷13.87+178.44-294.77=?

a) 1674

b) 1789

c) 1635

d) 1712

e) 1699

Q.9) 

a) 4.5

b) 2.4

c) 3.7

d) 1.5

e) 4.1

Q.10) 

a) 249

b) 291

c) 213

d) 209

e) 275


Answer key for Approximation:

1. (d) 2. (a) 3. (a) 4. (c) 5. (e) 6. (d) 7. (c) 8. (a) 9. (d) 10. (b)


For More Practice : Click here

Share your knowledge with your Friends: