Approximation for Bank Examinations – Set 5

Dear bankersdaily Aspirant,

here we are providing approximation questions for your Practice for bank exams. In recent times, there is a most chance to ask Approximation instead of simplification. Try to solve this 10 questions in 5-6 Minutes

What approximate value should come in place of (?) in the following questions:

Q.1) 

a) -5908

b) 5687

c) -5275

d) 5238

e) -5879

Q.2) 

a) 78

b) 89

c) 32

d) 91

e) 47

Q.3) (98.67% of 679)÷(76.28% of 881)+89.67 of 14.76=?

a) 1768

b) 1429

c) 1351

d) 1409

e) 1256

Q.4) 

a) 4

b) 9

c) 21

d) 19

e) 11

Q.5)  398.45+902.9÷(13.86÷2.4)×34.17=?

a) 4890

b) 4785

c) 4903

d) 4190

e) 4389

Q.6) 

a) 98

b) 87

c) 55

d) 76

e) 65

Q.7) 

a) 22

b) 4

c) 14

d) 8

e) 18

Q.8) 0.7% of 286×0.9%of 732×0.4% of 556=?

a) 45

b) 88

c) 31

d) 21

e) 28

Q.9)  

a) 789

b) 694

c) 745

d) 699

e) 710

Q.10) 

a) 4320

b) 4225

c) 4258

d) 4209

e) 4370


Answer key for Approximation:

1. (c) 2. (e) 3. (c) 4. (a) 5. (b) 6. (c) 7. (d) 8. (e) 9. (e) 10. (a)


For More Practice : Click here

Share your knowledge with your Friends: