Approximation for Bank Examinations – Set 1

Dear bankersdaily Aspirant,

here we are providing approximation questions for your Practice for bank exams. In recent times, there is a most chance to ask Approximation instead of simplification. Try to solve this 10 questions in 5-6 Minutes

What approximate value should come in place of (?) in the following questions:

Q.1) 24.76×18.4+564.81=?

a) 1124

b) 1015

c) 1215

d) 1020

e) 1143

Q.2)
(√(729.27 )×7.08)÷17.17=?

a) 14

b) 19

c) 14

d) 11

e) 17

Q.3) √1550÷386/18=?-516.901

a) 591

b) 589

c) 534

d) 524

e) 519

Q.4) 2087÷208.87+(?)^2=73.08

a) 8

b) 4

c) 12

d) 7

e) 5

Q.5) √12000×56.80+251.08=?

a) 6759

b) 6389

c) 6521

d) 6537

e) 6620

Q.6) (5.24)^2+(12.35)^2+(4.72)^2+(9.49)^2=?

a) 254

b) 265

c) 238

d) 275

e) 284

Q.7) ((14/12×15/3)÷(4.5-0.9) )^2=?

a) 3.4

b) 2.6

c) 1.8

d) 3.1

e) 2.9

Q.8) 5.81+281.15+12.89×51.49=?

a) 915

b) 890

c) 876

d) 950

e) 987

Q.9) 24.68%  of 594.81×15.18% of 864-22=?

a) 19050

b) 20178

c) 19400

d) 21050

e) 22009

Q.10) 784.777+93.642×55.971-84.101=?

a) 5690

b) 6211

c) 5289

d) 5965

e) 6457


Answer key for Approximation:

1. (b) 2. (d) 3. (e) 4. (a) 5. (c) 6. (d) 7. (b) 8. (d) 9. (c) 10. (d)


For More Practice : Click here

Share your knowledge with your Friends: