Approximation for Bank Examinations – Set 4

Dear bankersdaily Aspirant,

here we are providing approximation questions for your Practice for bank exams. In recent times, there is a most chance to ask Approximation instead of simplification. Try to solve this 10 questions in 5-6 Minutes

What approximate value should come in place of (?) in the following questions:

Q.1) 15.78^2+ 19.09^2-29.45^2+17.2^2=?

a) 78

b) 99

c) 65

d) 44

e) 28

Q.2) √299×19×22.58=?

a) 7894

b) 7509

c) 7321

d) 7198

e) 7429

Q.3) (7486.748+8479.58+7589.39)÷√4347=?

a) 390

b) 418

c) 357

d) 518

e) 389

Q.4) ∛4100-√251-16.34=?

a) -16

b) 21

c) 19

d) -18

e) 9

Q.5) (3894.78-1993-1900.9)of 349.55×?=32452.32

a) 87

b) 75

c) 53

d) 93

e) 81

Q.6) 

a) 165

b) 113

c) 189

d) 148

e) 129

Q.7) 777777÷√5930÷√51=?

a) 2717

b) 2707

c) 1443

d) 1017

e) 1107

Q.8)

a) 1544

b) 1455

c) 1366

d) 1633

e) 1489

Q.9) 

a) 12

b) 11

c) 9

d) 5

e) 19

Q.10) 

a) 9165

b) 9158

c) 8675

d) 9240

e) 9265


Answer key for Approximation:

1. (c) 2. (e) 3. (c) 4. (a) 5. (d) 6. (b) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (a)


For More Practice : Click here

Share your knowledge with your Friends: