Approximation for Bank Examinations – Set 9

Dear bankersdaily Aspirant,

here we are providing approximation questions for your Practice for bank exams. In recent times, there is a most chance to ask Approximation instead of simplification. Try to solve this 10 questions in 5-6 Minutes

What approximate value should come in place of (?) in the following questions:

Q.1) (95% of 8784.34)÷?=(134% of 45.6)^2×2.4

a) 6

b) 8

c) 5

d) 1

e) 7

Q.2)  

a) 19

b) 14

c) 25

d) 22

e) 31

Q.3) 

a) 623

b) 732

c) 580

d) 593

e) 684

Q.4)
(3927.57÷√4533)=?^2-68.43% of 587

a) 73

b) 24

c) 21

d) 32

e) 19

Q.5)  

a) 16

b) 20

c) 29

d) 18

e) 31

Q.6) 

a) 9

b) 5

c) 2

d) 10

e) 3

Q.7) 7238.387+3676.26-1298.32-2356.33-2134=?

a) 5126

b) 5839

c) 5390

d) 5295

e) 5322

Q.8) 

a) 66

b) 58

c) 48

d) 50

e) 39

Q.9) 

a) 5

b) 18

c) 22

d) 6

e) 2

Q.10) 3333.33+3232.32-323.22+3322=?×32.32

a) 238

b) 299

c) 278

d) 232

e) 211


Answer key for Approximation:

1. (d) 2. (b) 3. (d) 4. (c) 5. (b) 6. (b) 7. (a) 8. (d) 9. (e) 10. (b)


For More Practice : Click here

Share your knowledge with your Friends: