LET US SEE WHERE WE ARE ATTEMPT QUIZ ON TIME AND WORK
Hi Bankersdaily Aspirants,
Today we had seen three types in Time and Work.Now,Let us Attempt Quiz based on Time and Work.If you hadn’t read Time and Work Part2 & 3
Quizsummary
0 of 10 questions completed
Questions:
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
Information
Quiz Based on Time and Work
No.of Questions: 10
Time : 10 Minutes
All the Best!!!
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
You have to finish following quiz, to start this quiz:
Results
0 of 10 questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 points, (0)
Average score 

Your score 

Categories
 Aptitude 0%
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10
 Answered
 Review

Question 1 of 10
1. Question
1 pointsCategory: Aptitude1)15 Students combined to work on a project and Complete it in 6 days.How many Students would require to complete the project in 3 days?
Correct
Explanation:
Given that,
15 Students combined to work on a project and Complete it in 6 days
This Problem can be solved in chain rule
M1D1=M2D2
15*6=M2*3
30=M2
Therefore,30 Students can complete the Project in 3 days
Incorrect
Explanation:
Given that,
15 Students combined to work on a project and Complete it in 6 days
This Problem can be solved in chain rule
M1D1=M2D2
15*6=M2*3
30=M2
Therefore,30 Students can complete the Project in 3 days

Question 2 of 10
2. Question
1 pointsCategory: Aptitude2) 5 Men can prepare 10 chairs in 6 days working 6 hours a day.Then in how many days can 12 men prepare 16 chairs working 8 hrs a day?
Correct
Explanation:
M1D1H1/W1=M2D2H2/W2
5*6*6/10=12*D2*8/16
5*6*6*16/12*8*10=D2
3=D2
3 Days Required to complete the task
Incorrect
Explanation:
M1D1H1/W1=M2D2H2/W2
5*6*6/10=12*D2*8/16
5*6*6*16/12*8*10=D2
3=D2
3 Days Required to complete the task

Question 3 of 10
3. Question
1 pointsCategory: Aptitude3)20 Women can prepare 40 quilling earrings in 24 days working 18 hours a day.Then in how many days can 36 Women prepare 48 quilling earrings working 16 hours a day?
Correct
Explanation:
M1D1H1/W1=M2H2D2/W2
20*24*18/40=36*16*D2/48
18 = D2
18 Days
Incorrect
Explanation:
M1D1H1/W1=M2H2D2/W2
20*24*18/40=36*16*D2/48
18 = D2
18 Days

Question 4 of 10
4. Question
1 pointsCategory: Aptitude4)Abi and Bharath can finish a piece of work in 30 days,Bharath and caroline can finish in 40 days,while caroline and Abi can finish the work in 60 days.How long will they take to finish it together?
Correct
Explanation:
Given that,
Abi + Bharath=30 days,Bharath + Caroline=40 days, Caroline + Abi =60 days
Total work=LCM(30,40,60)=120 Work
Efficiency of Abi + Bharath=120/30=4 work/day
Efficiency of Bharath + Caroline=120/40=3 work/day
Efficiency of Caroline + Abi=120/60=2 work/day
When all work together,
2(Abi+Bharath+Caroline)=9
Abi+Bharath+Caroline=4.5 work/day
Time taken when all work together=120/4.5
=80/3 days
Incorrect
Explanation:
Given that,
Abi + Bharath=30 days,Bharath + Caroline=40 days, Caroline + Abi =60 days
Total work=LCM(30,40,60)=120 Work
Efficiency of Abi + Bharath=120/30=4 work/day
Efficiency of Bharath + Caroline=120/40=3 work/day
Efficiency of Caroline + Abi=120/60=2 work/day
When all work together,
2(Abi+Bharath+Caroline)=9
Abi+Bharath+Caroline=4.5 work/day
Time taken when all work together=120/4.5
=80/3 days

Question 5 of 10
5. Question
1 pointsCategory: Aptitude5)Akash and Brijesh can do a piece of work in 10 days,Brijesh and Chandru can finish the work in 15 days meanwhile chandru and Akash can finish the work in 20 days.They all work at it for 6 days,and then Akash leaves,and Brijesh and Chandru continues their work after 4 days Brijesh left,Then How long chandru work to complete the remaining work?
Correct
Explanation:
Total Work=LCM(10,15,20)60 work
Efficiency of Akash and Brijesh=60/10=6 work/day
Efficiency of Brijesh and Chandru=60/15 = 4 work/day
Efficiency of Chandru and Akash=60/20=3 work/day
Efficiency when they all work together=13/2=6.5 work/day
They work for 6 days=6*6.5=39 work
Remaining work=21 work
After that Brijesh and Chandru Continues the Work whose Efficiency is 4 work/day
Given that they work for 4 days so 4*4=16work
Remaining Work=2116=5 work
Chandru’s Efficiency=.5 work/day
So,Remaining 5 work can be done in,
Time=5/.5
Time=10 days
Incorrect
Explanation:
Total Work=LCM(10,15,20)60 work
Efficiency of Akash and Brijesh=60/10=6 work/day
Efficiency of Brijesh and Chandru=60/15 = 4 work/day
Efficiency of Chandru and Akash=60/20=3 work/day
Efficiency when they all work together=13/2=6.5 work/day
They work for 6 days=6*6.5=39 work
Remaining work=21 work
After that Brijesh and Chandru Continues the Work whose Efficiency is 4 work/day
Given that they work for 4 days so 4*4=16work
Remaining Work=2116=5 work
Chandru’s Efficiency=.5 work/day
So,Remaining 5 work can be done in,
Time=5/.5
Time=10 days

Question 6 of 10
6. Question
1 pointsCategory: Aptitude6)10 boys can complete the work in 15 days and 15 girls can complete the same work in 12 days.If all 10 boys and 15 girls work together,in how many days they can complete the work?
Correct
Explanation:
Total Work=LCM(15,12)=60
Efficiency of 10 boys=60/15=4 work/day
Efficiency of 15 girls=60/12=5 work/day
When 10 boys and 15 girls work together they can complete=60/9=20/3 day
Incorrect
Explanation:
Total Work=LCM(15,12)=60
Efficiency of 10 boys=60/15=4 work/day
Efficiency of 15 girls=60/12=5 work/day
When 10 boys and 15 girls work together they can complete=60/9=20/3 day

Question 7 of 10
7. Question
1 pointsCategory: Aptitude7) Radhika is twice Efficient as Brijesh,If Brijesh completes the work in 30 days .Then how long A alone Complete the work?
Correct
Explanation:
Total work=30 work
Brijesh Efficiency=30/1=30work/day
Radhika is twice efficient as Brijesh=2(1)=2
=30/2=15 days
Incorrect
Explanation:
Total work=30 work
Brijesh Efficiency=30/1=30work/day
Radhika is twice efficient as Brijesh=2(1)=2
=30/2=15 days

Question 8 of 10
8. Question
1 pointsCategory: Aptitude8)If 3 men or 5 women can reap a field in 43 days,how long will 5 men and 6 women take to reap it?
Correct
Explanation:
3men=5women
1 Men=5/3 women
5Women=43day
5 Men + 6 Women
=5(5/3) Women+6Women
=25/3+6
=43/3 women
Therefore,
=43*5/(43/3)
=15 days
Incorrect
Explanation:
3men=5women
1 Men=5/3 women
5Women=43day
5 Men + 6 Women
=5(5/3) Women+6Women
=25/3+6
=43/3 women
Therefore,
=43*5/(43/3)
=15 days

Question 9 of 10
9. Question
1 pointsCategory: Aptitude9)10men can finish a piece of work in 10days where as it takes 12 women to finish it in 10 days.If 15 men and 6 women undertake to complete the work how many days will they take to complete it?
Correct
Explanation:
Given that,
10 men=12 women
Therefore,1 men=1.2 women
15 men and 6 women
=15(1.2)+6 women
=`18 women+6 women
=24 women
12 women can complete it in 10 days
24 women can complete it in 5 days
Incorrect
Explanation:
Given that,
10 men=12 women
Therefore,1 men=1.2 women
15 men and 6 women
=15(1.2)+6 women
=`18 women+6 women
=24 women
12 women can complete it in 10 days
24 women can complete it in 5 days

Question 10 of 10
10. Question
1 pointsCategory: Aptitude10)If 4 men or 6 boys can finish a piece of work in 20 days.In how many days can 6 men and 11 boys finish oit?
Correct
Explanation:
4m=6B
1m=1.5B
Given 6Boy can complete the work in 20 days
Therefore,
6(1.5)Boy+11 Boy
=20 boy
20 boy can complete in=(20*6)/20
=6 days
Incorrect
Explanation:
4m=6B
1m=1.5B
Given 6Boy can complete the work in 20 days
Therefore,
6(1.5)Boy+11 Boy
=20 boy
20 boy can complete in=(20*6)/20
=6 days
You May also Like
Subscribe Us