## Data Interpretation For SBI PO – Set – 41

D.1-5) Study the following Table and answer the question below it :

Market share of mosquito repellent in four cities:

1) The maximum percentage decrease in market share is

a) 60%

b) 50%

c) 53.3%

d) 20%

e) None of these

b)

Kolkata 15/30 *100 = 50%

2) The city in which minimum number of products increased their market shares in 1993-94 is

a) Mumbai

b) Delhi

c) Kolkata

d) Chennai

e) None of these

b) Both a and c

3) The market shares of which products did not decreased between 1993-94 in any city?

a) HD

b) CO

c) BN

d) Kl

e) None of these

d)

The market shares of the any of the 4 products did not decrease between 1993 – 1994   in any city

4) The number of products which had 100% market share in four metropolitan cities is

a) 0

b) 1

c) 2

d) 3

e) None of these

a) None of the product has 100% market share

5) The number of products which doubled their market shares in one or more cities is

a) 0

b) 1

c) 2

d) 3

e) None of these

b)

only the product MT is doubled the market price

D.6-10) Study the table carefully to answer the questions that follow.

PROFIT (IN RS. 000) MADE BY SIX DIFFERENT SHOPKEEPERS OVER THE MONTH

6) What is the respective ratio between the profit earned by shopkeeper U in the months February- 2010 and March 2010 together to that earned by shopkeeper Q in the same months?

a) 637 : 512

b) 621 : 508

c) 512 : 637

d) 508:621

e) None of these

b)

Profit earned by Shopkeeper U in February 2010  and March 2010 = 6.19+6.23 = 12.42

Profit earned by Shopkeeper Q in February 2010  and March 2010 = 5.04+5.12 = 10.16

ratio = 12.42:10.16 = 621: 508

7) What is the percent increase in profit of shopkeeper S in the month of December – 2009 over the previous month? (Rounded off to two digits alter decimal)

a) 3.15

b) 2.67

c) 2.18

d) 3.33

e) None of these

d)

Profit earned by S in December 2009 = 5.28

profit earned by S in November 2009 = 5.11

Increase in Profit = 5.28-5.11 = 0.17

Percentage increase = (0.17/5.11)*100 = 3.326 = 3.33

8) Which shopkeeper’s profit kept increasing continuously over the given months?

a) R

b) Q

c) T

d) U

e) None of these

e)

S profit kept increasing continuously

9) What is the difference in profit-earned by shopkeeper T in January – 2010 from the previous month?

a) Rs. 640/-

b) Rs. 420/-

c) Rs. 380/-

d) Rs. 760/-

e) None of these

c)

Profit earned by T in January 2010 = 5690

Profit earned by T in December 2009 = 5310

Difference = 5690 – 5310 = 380

10) What was the average pro tit earned by shopkeeper R in the months of October – 2009 and November- 2009 together?

a) 5405

b) 5040

c) 4825

d) 4950

e) None of these